RADIO: Taakstraf voor chauffeur die meisje uit De Rijp overreed

De chauffeur die twee jaar terug een meisje uit De Rijp aanreed in Middenbeemster, is dinsdag veroordeeld. Op 7 maart 2022 zag hij het meisje over het hoofd terwijl hij afsloeg naar een bouwterrein. Ze kwam met haar fiets onder de wielen en liep onder andere botbreuken en een gescheurde lever op. De chauffeur bleek met alcohol op aan het werk te zijn. Hij zegt dat hij na therapie nooit meer gedronken heeft. De man kreeg 180 uur werkstraf en een rijverbod van twee jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.

e tiener liep inwendig letsel op in de vorm van een gescheurde lever en een gekneusde long. Ook waren haar bekken, heup en knieschijf gebroken. De verwachting was dat ze jaren nodig zou hebben voor haar revalidatie.

De 42-jarige man kreeg 1

 

De rechtbank in Alkmaar veroordeelde dinsdag een 42-jarige beroepschauffeur uit Venhuizen voor het veroorzaken van een zwaar ongeval in Middenbeemster.
Een 13-jarig meisje uit De Rijp kwam op 7 maart 2022 onder de wielen van zijn vrachtauto terecht en raakte daarbij ernstig gewond. Verdachte E.S. kreeg 180 uur werkstraf en een rijverbod van twee jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.

De chauffeur had driemaal te veel alcohol in zijn bloed op het moment van het ongeluk, dat ’s morgens gebeurde. De dag ervoor had hij flink veel bier gedronken. De chauffeur reed op de Rijperweg richting nieuwbouwproject De Keyzer. Het slachtoffer was op weg naar school en reed op het fietspad toen de chauffeur afsloeg. De vrachtwagenchauffeur had haar niet gezien, zei hij twee weken geleden tijdens de rechtszaak.

Organen
De tiener liep inwendig letsel op in de vorm van een gescheurde lever en een gekneusde long. Ook waren haar bekken, heup en knieschijf gebroken. De verwachting was dat ze jaren nodig zou hebben voor haar revalidatie.

De rechtbank vindt dat het ongeval aan de schuld van de chauffeur te wijten is en dat hij ’aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend’ heeft gereden. Ook het feit dat de man onder invloed was van alcohol, rekent de rechtbank hem zwaar aan. De man heeft na het ongeval hulp gezocht om van zijn alcoholverslaving af te komen en sindsdien zou hij geen druppel meer hebben gedronken.

De eis in deze zaak was 240 uur werkstraf, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een rijverbod van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.