Bluegrass en americana stromen door Podium Victorie tijdens het 🗓

Op vrijdag 12 april stroomt er bluegrass, folk, country, southern rock en americana door Podium Victorie. Er zijn optredens van David Eugene Edwards, Hackensaw Boys, Bertolf, Lauren Ruth Ward, BLUAI en Mooneye. Veel van deze muziek is ontstaan aan de oever van de Tennessee in het diepe zuiden van Amerika. In Victorie kunnen bezoekers tijdens het Blue Heart Festival niet alleen van de muziek genieten maar ook van een barbecue en op zoek gaan naar collector-items tussen de merchandise.

De hoofdact is van David Eugene Edwards, bekend van 16 Horsepower en Wovenhand. Vorig jaar verscheen zijn eerste soloalbum getiteld ‘Hyacinth’. David heeft een markante stem, door vele kenners vergeleken met die van Nick Cave en Leonard Cohen. Hackensaw Boys, uit de Amerikaanse staat Virginia, voegt een eigentijdse dosis punkrock energie toe, maar doet dat vooral met respect voor authentieke americana en door de keuze voor klassieke instrumenten.

Uit eigen land komt singer-songwriter Bertolf. De Drontenaar trok naar muziekwalhalla Nashville en nam daar zijn nieuwe album op, met gerenommeerde muzikanten voor de muzikale verrijking en de viool en dobro erbij als traditioneel gereedschap. Ook bij de in Baltimore opgegroeide Lauren Ruth Ward is de inslag modern, maar het fundament traditioneel. Wards zwoel-hese stem is uniek door de combinatie van een countrysnik en een ongepolijste rockstem.

De deuren van Victorie gaan om 16:00 uur open. Kaartjes kosten tussen de 34,50 euro en 39,50 en zijn online te bestellen. Het hele programma is te vinden op de website van Victorie.

Gepland kunst & cultuur ingezonden