RADIO Padelbanen

Dijk en Waard geeft toe dat er dingen zijn misgegaan bij de aanvraag voor de tien paDELbanen langs de Oost-tangent (met een GGGG). Het akoestisch onderzoek bleek niet volledig en er werd niet aan het bestemmingsplan voldaan. Omwonenden maken al maanden bezwaar tegen de komst van de banen. Ook de gemeente zet nu een streep door het plan. Waarschijnlijk komen er nu 4 in plaats van tien banen.

Inderdaad, die tien nieuwe padelbanen aan de Oosttangent zijn niet juist doorgerekend, erkent Dijk en Waard. My HealthClub gooit de boel nu flink om: van tien naar nog geen vier banen.
Het akoestisch onderzoek bleek niet volledig en ook werd niet aan het bestemmingsplan voldaan. Dat is wat omwonenden al maanden probeerden duidelijk te maken via e-mails en zienswijzen. Het kwartje is nu ook bij de gemeente gevallen. Er gaat dus een streep door het plan van My HealthClub.

De bezwaarmakers, omwonenden van de Dille, spraken deze week met wethouders John Does (Sport) en Nils Langedijk (Gebiedsontwikkeling). „Dat verliep een stuk beter dan de eerdere bewonersbijeenkomst”, zegt Keegel. „Toen hadden we het gevoel tegen zowel de gemeente als My HealthClub te moeten opboksen. Dit keer was het een prettig en constructief gesprek.”

Volgens Keegel hebben de wethouders toegegeven dat er fouten zijn gemaakt en is de hand in eigen boezem gestoken. Een woordvoerder erkent dat de gemeente zich heeft misrekend bij de toetsing aan het bestemmingsplan: „Er is een foutief uitgangspunt voor de berekening gebruikt.”

Lees ook: College Dijk en Waard wil meewerken aan komst tien padelbanen, tot verdriet van omwonenden

3,5 baan
My HealthClub wijzigt nu de plannen. Van tien naar vier banen, waarvan één voor enkel spel. Dus 3,5 baan, bevestigt de gemeente. Maar de details en berekeningen daarvan zijn nog niet bekend, want de sportclub heeft het formele verzoek nog niet aangeleverd.

Het is daarom nog onduidelijk hoe in de nieuwe situatie geluidsoverlast wordt tegengegaan. In het eerdere voorstel was een geluidswal opgenomen.

De gemeente verwacht het gewijzigde plan ’ieder moment’. Dan wordt beoordeeld of de geluidsberekening voldoet aan de norm, zegt de gemeentewoordvoerder. „Ook is toegezegd om met het recreatieschap te bekijken of de strook tussen de woningen en de padelbanen anders ingericht kan worden. Daarnaast zullen de wethouders de inwoners nog een keer informeren voordat een besluit wordt genomen over de gewijzigde aanvraag.”

Compensatie
De omwonenden laten zich inmiddels juridisch bijstaan via hun rechtsbijstandsverzekering. Maar in de eerste periode moest wel een eigen advocaat worden ingezet. Kosten: zo’n 4000 euro. „Of de gemeente omwonenden kan compenseren, wordt besproken in het college van burgemeester en wethouders”, zegt de woordvoerder.

Lees ook: Omwonenden vrezen plan tien nieuwe padelbanen in Heerhugowaard. De grote vraag: wordt irritante ’gepok’ vooraf onderzocht?

My HealthClub is meermaals om een reactie gevraagd. De sportclub heeft nooit inhoudelijk willen reageren op vragen van deze krant.