RADIO: uitwerking plannen Sportpaleis duurt langer

Het duurt langer om de plannen voor het Sportpaleis Alkmaar uit te werken. Uit onderzoek blijkt dat er vanuit de sport, het onderwijs en bedrijven veel uiteenlopende wensen zijn. Er is extra onderzoek nodig om tot een aantal opties te komen. Het college wil en een aantal opties voor een nieuw Sportpaleis, en één scenario voor renovatie met uitbreiding. In mei wordt een ontwerpbureau geselecteerd en komt er een definitieve planning.

aanleiding van een behoefteonderzoek inzake het Sportpaleis in Alkmaar en gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de wielersport en andere gebruikers, is gebleken dat het aantal wensen en de behoefte aan gebruik van voorzieningen groot is. Dit wordt onder andere veroorzaakt door de wensen van de atletieksport en de behoefte aan nieuwbouw met verschillende sport-, onderwijs, en commerciële voorzieningen.

Dit leidt nu tot meer onderzoek, met nieuwe ontwerpen, tekeningen en ramingen van de benodigde investeringen en exploitatie en in het verlengde daarvan tot meerdere scenario’s die rechtdoen aan de wensen, behoefte en belangen van potentiële gebruikers. Op basis hiervan worden er twee scenario’s uitgewerkt.

De ene is een renovatie plus scenario, renovatie in combinatie met functionele toevoegingen en verbeteringen aan het gebouw. De andere is nieuwbouw met diverse varianten. Dit betekent echter dat een raadsvoorstel voor vernieuwbouw van het Sportpaleis niet op 27 juni klaar is. Een definitieve planning volgt in mei als er een bureau voor het uitwerken van de scenario’s is geselecteerd.