RADIO 5 mei niet de Hout

De viering van Bevrijdingsdag in Alkmaar moet dit jaar verhuizen. Er zijn broedende lepelaars neergestreken in Cultuurpark de Hout, waardoor het festival moet wijken. De festiviteiten worden nu georganiseerd op het terrein van de Gasfabriek aan de Helderseweg in Alkmaar. Daar zullen, net als vorig jaar, enorme kartonnen kunstwerken worden opgericht. Ook komt er een podium waar vijf optredens op zullen plaatsvinden.

 

Foto: NH Media
Ze zijn een ware attractie in de Alkmaarderhout: de zestien lepelaars. De beesten lijken zich vooralsnog weinig aan te trekken van alle aandacht en zijn vooral met elkaar bezig. En dat wil de organisatie van de Bevrijdingsviering graag zo houden.

“We gaan hetzelfde evenement als vorig jaar nu organiseren in de Gasfabriek aan de Helderseweg”, vertelt Rowy Onrust namens DOSS Event Support. “Dat wordt even wennen voor mensen die gewend waren om op 5 mei even naar het Hout te lopen, maar we zijn erg blij met de nieuwe locatie.”

Handen ineengeslagen
Vorig jaar torende er op Bevrijdingsdag een enorme kartonnen Waagtoren op in de Alkmaarderhout. Dit jaar zal bij de Gasfabriek opnieuw een kunstwerk van karton gebouwd gaan worden. “De Gasfabriek had al twee optredens gepland op 5 mei, maar die gaan we nu combineren met ons evenement”, vertelt Onrust. “Er komt nu een podium met vijf optredens waar we de vrijheid kunnen vieren, zonder de lepelaars te storen.”