RADIO N242 werkzaamheden

De provincie Noord-Holland stelt de asfalteringswerkzaamheden, die voor deze week gepland waren uit. Die zouden plaatsvinden aan de N242 tussen de Nollenweg en de Bestevaerstraat in Alkmaar. Het onderhoud wordt uitgesteld omdat de weersvoorspellingen te ongunstig zijn om het asfalt aan te brengen. Veel wind en lagere temperaturen kunnen de kwaliteit van het asfalt negatief beïnvloeden. Dat zou vervolgens kunnen leiden tot nieuwe werkzaamheden en extra verkeershinder. De werkzaamheden worden verplaatst naar de week van 13 juni.

 

Het stuk tussen de Bestevaerstraat tot aan de Nollenweg (richting Heerhugowaard, red.) zal tussen 23 en 28 mei worden geasfalteerd. De werkzaamheden worden vanaf donderdagavond 20 uur tot de volgende ochtend 5 uur uitgevoerd en vanaf vrijdagavond 20 uur tot maandagochtend 5 uur.

Op de donderdagen voorafgaande aan het asfalteren, vinden freeswerkzaamheden plaats. Het verkeer rijdt hierdoor vrijdag op een weg zonder de toplaag van het asfalt. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. ‘s Nachts en in het weekend wordt het verkeer omgeleid via de Nollenweg, Huiswaarderweg en de Martin Luther Kingweg en vice versa.