RADIO vuurtoren

Er kunnen voorlopig geen rondleidingen plaatsvinden in de Egmondse vuurtoren Van Speijk. De vuurtoren ondergaat een opknapbeurt, maar door condens in de toren zijn de geplande werkzaamheden flink uitgelopen. Het glas rond de lamp moet vervangen worden en het frame dat het glas op zijn plaats houdt moet flink worden opgeknapt. Waarschijnlijk zijn de werkzaamheden half juli afgerond.

Negen ramen in de lichtopstand van de Egmondse vuurtoren Van Speijk worden binnenkort vervangen. Bovendien krijgen de gietijzeren kozijnen een opknapbeurt.
De kozijnen zijn diep ingeroest, waardoor ingrijpen noodzakelijk is geworden.

Niet alleen de beide gietijzeren ringen met raamkozijnen krijgen een conservering- en verfbeurt, ook de koepel van het koperen dak wordt van binnen geschilderd. Bovendien wordt een stalen balk die de torenmuren bij elkaar houdt vernieuwd.

De werkzaamheden zullen worden uitgevoerd door een aannemer in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf, dat eigenaar is van de Van Speijk.

Nationaal monument
De klus heeft tot gevolg dat zomerrondleidingen in het nationale monument uit 1833/1834, een blikvanger langs de Noordzeekust, pas vanaf 10 juli kunnen worden verzorgd.