RADIO: Boerderijschool Bergen wint prijs van 5000 euro

De Boerderijschool in Bergen heeft een prijs gewonnen in de wedstrijd ‘Toekomstversnellers’. Dit is een wedstrijd van de provincie, met als doel het stimuleren van ideeën voor landelijke gebieden. Op de Boerderijschool in Bergen kweken leerlingen voedsel voor hun eigen schoolkantine. De school ontving 5000 euro om dit initiatief verder te ontwikkelen en om het te verspreiden.

 

Zij ontvingen een cheque van € 5000. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij promotie en een netwerk om het idee verder tot uitvoering te brengen. Wij wensen hen veel succes met de uitvoering van hun plan.

Vijftien groene initiatieven in Noord-Holland hebben dit voorjaar meegedaan aan de wedstrijd ‘Toekomstversnellers’ van het netwerkplatform Groen Kapitaal – dat onderdeel is van de provincie Noord-Holland. Met Toekomstversnellers willen we praktische en haalbare ideeën die impact hebben in het landelijke gebied versnellen.
Een van de winnaars is de Boerderijschool in Bergen. De school wordt producent en consument: leerlingen kweken hun eigen lunch voor de kantine: gezond, vers én lokaal geproduceerd voedsel. Zij ontvingen een cheque van € 5000. Daarnaast krijgen ze ondersteuning bij promotie en een netwerk om het idee verder tot uitvoering te brengen. Wij wensen hen veel succes met de uitvoering van hun plan.