RADIO: Aubade Dijk en Waard vanaf dit jaar op dag Lintjesregen

Aubade van Koningsdag naar Lintjesregen

De aubade wordt in Dijk en Waard niet meer op Koningsdag gehouden, maar al op de dag van de Lintjesregen. De aubade is een traditionele bijeenkomst voor gedecoreerde inwoners waarbij het Wilhelmus voor de koning of koningin wordt gezongen. Veel mensen met koninklijke onderscheidingen doen echter aan activiteiten op Koningsdag mee. Uit een peiling blijkt dat ze  de aubade uitstekend bij de Lintjesregen vinden passen. Die is dit jaar op vrijdag om 10 uur in De Binding, de aubade is een uur later.

, dus de dag van de Lintjesregen komt hen beter uit.

plaats, maar deze wordt vanaf dit jaar op de dag van de Lintjesregen gehouden.

 

Nadat inwoners van Dijk en Waard zijn gedecoreerd met een Koninklijke Onderscheiding zal onder andere het Wilhelmus worden gespeeld.

 

De gedachte achter deze verplaatsing is dat op deze manier de aubade en de aanwezigen meer betrokken zijn bij de muzikale feestelijkheden. Er is vooraf gepeild of deze verandering ook gewenst zou zijn bij gedecoreerden. De peiling gaf aan dat de aubade uitstekend past bij de feestelijkheden van de Lintjesregen.

 

De Lintjesregen vindt plaats op vrijdag 26 april om 10.00 uur in De Binding te Zuid-Scharwoude, de aubade is van 12.00 tot 13.30 uur.