Jazzband BRUUT! vult poptempel Victorie met dansbare jazz 🗓

Jazzformatie BRUUT! bracht afgelopen maand het nieuwe album ‘Machine’ uit en komt op donderdag 2 mei met het nieuwe werk naar Podium Victorie in Alkmaar. Tijdens het optreden is een gastrol van dichter Joost Oomen, bekend van zijn deelname aan de ‘De Slimste Mens’.

De jazz wordt op hun recente album onbevreesd in de mix gegooid met bijvoorbeeld drum ’n bass en afrobeat. De muziek van BRUUT! wordt omschreven als gedurfd, aanstekelijk en vol van experiment. Het Amsterdamse viertal staat al jaren bekend als een formatie die niet bang is om zo ongeveer alle mogelijke genres binnen de popmuziek te verwerken in hun geluid. Altijd op basis van jazz, maar de muzikanten verwerken ook invloeden uit allerlei andere hoeken. Zo vermengen zij de muziek van de The Chemical Brothers en Trentemøller met de sound van Oost-Duitse orgels en goedkope speelgoed synthesizers. Hoe dat live klinkt, is elke keer weer een verrassing.

De show begint om 20:45 uur en de deuren gaan om 19:30 uur open. Kaarten gaan vanaf 20,15 euro. Meer informatie is te vinden via de website van Victorie. (foto: Merlijn Doomernik)

Gepland kunst & cultuur ingezonden