Leerzame buitendag ‘Overleven in de natuur’ in de Schoorlse duinen 🗓

De boswachters van Staatsbosbeheer hebben op zondag 19 mei een overlevingstocht door Schoorlse Duinen op het programma staan. De buitendag vanaf het bezoekerscentrum staat in het teken van ‘Overleven in de natuur’. Deelnemers kunnen dan met hele gezin op expeditie door het bos- en duingebied en ondertussen allerlei overlevingstechnieken- en tactieken leren.

Samen met een gids speuren deelnemers naar dieren en planten die in het duingebied leven. Centraal staan de vragen: ‘Hoe overleef je in de natuur? Wat kan je eten? Hoe maak je vuur?’ Met een gids gaan de ‘survivors’ op ontdekkingstocht naar eetbare planten. Maak verse pesto met kruiden uit het bos en proost met een kopje dennennaaldenthee van gefilterd duinwater. Kinderen knutselen hun eigen pijl en boog met materiaal uit de natuur en sluiten de dag af met het bakken van een brandnetelpannenkoek.

Liefhebber kunnen instromen tussen 11:00 en 14:00 uur en de tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Deelname kost 5 euro en aanmelden is verplicht. Dat gaat via de website van Staatsbosbeheer.

Gepland gemeente