Zo voorkom je dat je te veel wordt blootgesteld aan UV straling [Advertorial]

Het mooie weer komt er weer aan. Met de zomer in aantocht is het belangrijk om bewust om te gaan met de blootstelling aan UV straling. Te veel blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn voor onze huid en zelfs leiden tot huidkanker. Gelukkig zijn er verschillende manieren om jezelf te beschermen tegen deze schadelijke straling. In dit artikel geven we tips over hoe je dit kunt doen.

Beschermende kleding en accessoires

Een van de meest effectieve manieren om jezelf te beschermen tegen UV straling is door het dragen van beschermende kleding. Draag bijvoorbeeld wat vaker lange mouwen als de zon schijnt. Door voor een luchtige stof te kiezen zul je het alsnog niet te warm krijgen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een hoed of pet te dragen. Ook het dragen van een zonnebril met UV-bescherming is belangrijk om je ogen te beschermen tegen schade door de zon.

Gebruik van zonnebrandcrème

Naast het dragen van beschermende kleding en accessoires is het ook belangrijk om regelmatig zonnebrandcrème te gebruiken. Kies voor een crème met een hoge beschermingsfactor en breng deze royaal aan op je huid, vooral op plekken die snel verbranden zoals je gezicht, nek en armen. Vergeet ook niet om je regelmatig opnieuw in te smeren, vooral na het zwemmen of transpireren.

Blijf uit de zon tijdens piekuren

De zon is op zijn sterkst tussen 11.00 en 15.00 uur, dus probeer tijdens deze piekuren zoveel mogelijk in de schaduw te blijven. Zo verminder je de blootstelling aan de schadelijke straling en loop je minder risico op verbranding. Als je toch naar buiten gaat, zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent.

Wil je toch kunnen genieten van het buiten zijn? Dat is natuurlijk begrijpelijk. Kies in dat geval voor het plaatsen van zonwering rondom je huis of op je terras om jezelf en je gezin te beschermen tegen grote hoeveelheden UV straling. De Zonweringfabriek biedt een ruim assortiment aan zonweringproducten die zowel functioneel als stijlvol zijn. Zo kun je genieten van de zon en het buiten zijn zonder je zorgen te maken over de schadelijke effecten.

Houd rekening met reflectie

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de reflectie van UV straling. Water, zand, sneeuw en zelfs beton kunnen UV straling reflecteren en zo de blootstelling aan de zon versterken. Als je bijvoorbeeld aan het strand bent, loop je meer risico op verbranding door de reflectie van het zand en het water. Zorg er daarom voor dat je jezelf extra beschermt in deze omgevingen.