Stichting Langedijker Verleden belicht dorpen en wijken met verhalen en oude foto’s 🗓

Tot en met 29 mei organiseert de Stichting Langedijker Verleden iedere woensdag bijeenkomsten in De Binding om het verhaal van een dorp of wijk te vertellen. De presentaties onder de noemer ‘Uw Wijk te Kijk’ worden gelardeerd met oude foto’s. De gezellige bijeenkomsten winnen aan populariteit en trekken steeds meer vaste gasten. 

“Het mooie van deze ochtenden is dat de meeste foto’s bij deze en gene wel wat losmaken”, vertelt Franck van Kleef. Hij zit altijd achter de knoppen, terwijl zijn broer Piet vertelt. “De een herkent z’n vader, de ander het ouderlijk huis. En soms leren we ook wat over het ontstaan van bepaalde panden of krijgen we inkijk in een stukje persoonlijke historie.” Zo nu en dan springen bezoekers in met hun eigen weetjes.

Burgemeester Maarten Poorter zei blij te zijn dat hij eens tijd had om ‘Uw Wijk te Kijk’ bij te wonen. Hij was onder de indruk. “De verhalen moeten worden blijven verteld en daar speelt u als generatie oud-Langedijkers een belangrijke rol in. Wat mij betreft zou Heerhugowaard ook wel met zo’n bijeenkomst mogen beginnen, ik hoop dat zij zich aangesproken voelen.”

De bijeenkomsten winnen aan populariteit en het aantal vaste bezoekers groeit. Sommigen ontdekten ze bij toeval, terwijl ze voor iets anders in De Binding kwamen. Niet alleen de presentaties vinden ze leuk, ook wat anderen weten te vertellen, en natuurlijk de gezelligheid. Vorige week besteedden de gebroeders Van Kleef aandacht aan de omgeving van Burcht Conserven in Noord-Scharwoude belicht. Voor meerdere bezoekers was het een feest van herkenning, die oude herinneringen opriep.

Uw Wijk Te Kijk is iedere woensdag van 11.00 tot 12.00 uur. Na de 29 mei is er een zomerstop. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Op langedijkerverleden.nl/agenda staat meer informatie. (foto: Stichting Langedijker Verleden)

van tot
Gepland kunst & cultuur