Speciale en prikkelarme openstelling van Grote Kerk in Alkmaar  🗓

De Grote Kerk van Alkmaar is zondag 2 juni tussen 11:00 en 12:00 uur exclusief geopend voor mensen met een lagere tolerantie voor prikkels. Er is plek voor 20 bezoekers. Zo blijft het rustig en bovendien is iedereen zich bewust van elkaars gevoeligheid voor drukte. De medewerkers zorgen ervoor dat er weinig geluid is, onder andere door de bar dicht te houden.

De prikkelarme openstelling van de Grote Kerk is in het leven geroepen voor mensen voor wie een bezoek tijdens reguliere openingstijden niet mogelijk is. Dat komt bijvoorbeeld door niet-aangeboren hersenletsel, burn-out, autisme of hoge gevoeligheid. Bezoekers worden ontvangen door een getrainde medewerker. Zo kunnen ze rustig rondwandelen en de prachtige, uitgebreide permanente tentoonstelling bezoeken, de vele grafzerken van Middeleeuwse notabelen bekijken of het spectaculaire, metershoge glas-in-loodraam bewonderen.

Bezoekers hoeven niet aan te tonen dat zij de prikkelarme openstelling echt nodig hebben en ze mogen een vriend, vriendin, partner, familielid of begeleider meenemen. Gratis toegangskaarten kunnen worden gereserveerd via de website van de Grote Kerk. Er is plaats voor maximaal 20 bezoekers.

Gepland kunst & cultuur ingezonden