Gemeente Alkmaar richt Seniorenpanel op: ‘Niet over senioren, maar mét senioren’

Senioren moeten een duidelijkere stem hebben in gemeente Alkmaar. Met die gedachte richt gemeente Alkmaar een Seniorenpanel op.  Iedereen vanaf 55 jaar is welkom om zich aan te melden. Het motto is ‘Niet over senioren, maar mét senioren’. De eerste bijeenkomst van het Seniorenpanel is op woensdag 19 juni.

De oprichting van het Seniorenpanel is een doel dat in de Seniorenagenda van gemeente Alkmaar is opgenomen. Deze agenda bevat belangrijke onderwerpen voor prettig ouder worden en vitaal blijven. Ook staat erin wat hier binnen Alkmaar al aan wordt gedaan en wat beter kan. Het panel komt minimaal twee keer per jaar bijeen om te praten over onderwerpen als gezondheid, wonen, ontmoeten en (vrijwilligers)werk. Daarnaast wordt een aantal themabijeenkomsten georganiseerd om met een kleinere groepen specifieke onderwerpen te bespreken.

De aftrap is op 19 juni van 15:00 tot 17:00 uur. Panelleden kunnen kennis met elkaar maken en ze bespreken meteen het eerste onderwerp: hoe meer bekendheid te geven aan het bestaande aanbod van diensten en activiteiten voor senioren.

Aanmelden gaat via seniorenpanel@alkmaar.nl of het telefoonnummer 14 072. Daarna wordt praktische informatie toegestuurd. Om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen is er geen plek voor leden van de Alkmaarse gemeenteraad en mensen in dienst bij een organisatie die direct belang heeft bij de thema’s waar het Seniorenpanel over adviseert. (foto: gemeente Alkmaar)