Chemisch afval gedumpt bij Het Maalwater: bodemsanering en onderzoek

Bij Het Maalwater in Heiloo is dinsdag chemisch afval ontdekt, vermoedelijk afkomstig van een drugslab. Dat meldde de gemeente vrijdagmiddag. Passanten vonden de dump op de parkeerplaats en in de bosjes. Er is een onderzoek naar de herkomst gestart en de chemicaliën zijn verwijderd. Ook is de vervuilde bodem afgegraven.

Om alle vervuilde grond te verwijderen is op beide vindplaatsen een gat van 3×3 meter gegraven van ongeveer 80 centimeter diep, om het daarna weer te vullen met schone grond. Ook is een door het chemisch afval aangetaste boom verwijderd.

Om zeker te weten dat er geen vervuiling meer is zijn bodemmonsters genomen. “De uitslag van dat onderzoek komt begin volgende week. Het gebied is volgens protocol afgezet met hekken totdat de resultaten van het onderzoek binnen zijn”, vult woordvoerder Bianca Validzic aan.

Gemeente Heiloo is tevreden over de aanpak van de vondst. “Door oplettendheid van inwoners, en intensieve samenwerking tussen de gemeente en diverse partners, werken we samen aan een veilige en leefbare gemeente”, aldus Validzic. “Het is belangrijk dat er wordt opgetreden tegen onveilige situaties en ondermijnende activiteiten. Inwoners en ondernemers spelen hierbij, als de ogen en oren van de wijk, een belangrijke rol. Meldingen leiden regelmatig tot een onderzoek of controle.”

Verdachte zaken kunnen worden gemeld bij de wijkagent via 0900-8844 en anders anoniem via 0800-7000 en meldmisdaadanoniem.nl. (foto ter illustratie)