Waardse theatergroep speelt samen met Gerda Havertong in voorstelling over slavernijverleden 🗓

Asha wil meer weten over de cultuur en geschiedenis van het land van haar voorouders. Ze gaat naar haar oma, die vertelt over de familiegeschiedenis. ‘Een stem uit het verleden’ is gemaakt vanwege de viering van de afschaffing van de slavernij. De voorstelling van theatergroep Featherhair Creations wordt zondag 23 juni vanaf 19:30 uur gespeeld in Cool kunst en cultuur. Niemand minder dan Sesamstraat-actrice Gerda Havertong speelt een hoofdrol.

De betovergrootmoeder van Asha woonde op een plantage ten tijde van de trans-Atlantische slavernij, maar was geen tot slaafgemaakte. Mary woonde in het grote huis en werd verliefd. “Laat je meeslepen door deze familievoorstelling over een verboden liefde die zich afspeelt rond 1850”, schrijft het theater op haar website.

De voorstelling wordt gemaakt door de Waardse theatergroep, onder leiding van Anne Hiddinga. Actrice Gerda Havertong speelt de rol van oma. Een kaartje voor de voorstelling kost 23 euro. Voor meer, zie de website van het Heerhugowaardse theater.

Gepland kunst & cultuur ingezonden