Black Stone Cherry brengt stevige southern rock naar Podium Victorie 🗓

De Amerikaanse band Black Stone Cherry is begonnen aan een Europese tour, die in het teken staat van hun nieuwe album ‘Screamin’ At The Sky’. De hardrockers uit Kentucky geven één concert in Nederland en wel in het Alkmaarse Podium Victorie op woensdag 12 juni.

Black Stone Cherry brengt een ‘southern sound’, met bluesy invloeden van bijvoorbeeld The Allman Brothers en een onmiskenbaar gitaargeluid à la Led Zeppelin en Lynyrd Skynyrd. De vierkoppige formatie aan deze kant van de oceaan misschien niet echt bekend, maar in Amerika heeft het al vele grote podia gezien als support act van Def Leppard, Mötorhead, The Darkness en ZZ Top, met als een van de hoogtepunten een optreden voor 10.000 mensen op het Download Festival, als hoofdsupport van Guns ‘N Roses. Ook festivals als Graspop en Rock Am Ring hebben ze al afgevinkt.

‘Screamin’ At The Sky’ is alweer het achtste album. Het staat bol van de pop-rock hooks, reflecterende lyrics, riffs waaraan menig headbanger het hart kan ophalen, donderende drums: eigenlijk alles om het een volwaardig, dynamisch
album te maken.

Kelsy Karter zal de support voor de show verzorgen. De Nieuw-Zeelandse neemt haar publiek mee in een vreemde fantasiewereld die bestaat uit gelijke delen rock ‘n roll en theatrale grandeur.

Het concert begint om 20:00 uur. Tickets kosten ruim 31 euro via podiumvictorie.nl.

Gepland kunst & cultuur ingezonden