Eerste Lindegrachtconcert verhuist naar Grote Kerk Alkmaar vanwege slecht weer

In Nederland is het organiseren van een buitenevenement altijd een beetje risicovol, want je weet nooit wat het weer gaat worden. Bij de Lindegrachtconcerten is er standaard een ‘back up’ plan en dat is voor vanavond, dinsdag 9 juli, uit de kast gehaald: het concert wordt gehouden in de Grote Kerk van Alkmaar.

Het KNMI geeft code oranje af voor de avond en een deel van de nacht. Verwacht donder en bliksem, hoosbuien, hagelbuien met hagel van 2 tot 4 cm dikte en windstoten tot misschien wel 100 km/u.

Voor het eerste concert keert het Van Baerle Trio terug naar Alkmaar. Het drietal was er in 2013 ook bij, toen nog onderdeel van de jonge garde, nu een begrip in de wereld van de klassieke muziek. De flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel is ook geen vreemde. Deze keer komt hij samen met zijn zingende dochter Morèl voor Spaanse getinte muziek van Miles Davis.

De verandering van de locatie gaat gepaard met kosten. Kaartjes à 10 euro inclusief pauzedrankje zijn verkrijgbaar in de Grote Kerk tussen 15:00 en 16:30 uur en tussen 19:15 en 20:05 uur. Het concert begint om 20:15 uur. Meer op lindegrachtconcert.nl.