Burgemeester sluit bedrijven in Oudorp na grote vondst (hennep)kweekspullen

Burgemeester Anja Schouten heeft twee bedrijven op bedrijventerrein Oudorp gesloten. Het gaat om 123 Tuintechniek aan de Schermerweg en Coscom Beauty aan de Kamerlingh Onnestraat. De politie trof hier vorige week woensdag een grote hoeveelheid spullen die in de hennepteelt worden gebruikt.

Na onderzoek besloot de politie over te gaan tot een inval bij de twee bedrijven. Daarbij is een grote hoeveelheid kweekspullen aangetroffen zoals koolstoffilters, kweekbakken, verlichting, stekblokjes en groeimiddelen. Die heeft de politie in beslag genomen, samen met drie voertuigen en de boekhouding. De verkoop gebeurde bij 123 Tuintechniek en Coscom werd gebruikt voor de opslag. Burgemeester Anja Schouten heeft in overleg met politie en justitie de twee bedrijven laten sluiten. (tekst gaat verder onder de foto)

Het magazijn waarin de kweekmaterialen stonden opgeslagen. (foto: Politie)

“Sinds 2015 is het verboden om grootschalig producten te verkopen die de hennepteelt faciliteren”, licht de politie toe. “Kweekpotten en potgrond zijn op zichzelf gewoon legaal te koop, maar in combinatie met andere grondstoffen en goederen, die nodig zijn om hennepteelt op grote schaal te realiseren, is dit strafbaar.” Bovendien gebeurt er vaak meer achter de schermen, volgens de politie. “Achter de teelt en handel gaat vaak een wereld van geweld en afpersing schuil. Ook zorgt het telen van hennep voor brandgevaarlijke situaties voor bewoners en omwonenden.”

Het is niet bekend hoe de politie op het spoor van de groothandel in kweekspullen kwam. Ook is nog niet bekend of 123 Tuintechniek en Coscom Beauty hun normale activiteiten ooit nog kunnen vervolgen. (foto: Politie)