Zomerkermis neemt weer bezit van Alkmaarse binnenstad 🗓

De Gedempte Nieuwesloot, de Kanaalkade, het Kerkplein en de Paardenmarkt: traditiegetrouw veranderen deze straten en pleinen aan het einde van de ‘grote vakantie’ in een grote, kleurige en beweeglijke kermis. Voor liefhebbers van draaien en zwieren, van een gokspel of een verse oliebol, een feestweek waar lang naar wordt uitgekeken.

De Alkmaarse kermis behoort tot de grootste kermissen van Noord-Holland. Om die reden trekt de kermis dan ook bezoekers uit wijde omtrek. Vooral de grote attracties, die op de dorpskermissen in de omgeving nou eenmaal niet aanwezig zijn, trekken kermisliefhebbers naar de Alkmaarse zomerkermis. Vrijdag 23 augustus is de eerste kermisdag, met de officiële opening.

De kermis zorgt er tegelijk wel voor dat het verkeer over de Kanaalkade moet worden omgeleid. Dat geldt ook voor de stads- en streekbussen die hier normaal hun halte hebben.

De Alkmaarse zomerkermis begint op vrijdag 23 augustus en duurt tot zondag 1 september. Toegang tot het kermisterrein is vanzelfsprekend gratis. De attracties zijn open vanaf 13:00 uur, op vrijdagen en zaterdag opent de kermis zelfs al eerder, namelijk om 11:00. Zie ook de website van Kermis Alkmaar.

van tot
Gepland ingezonden