Woensdag is de nieuwe bakkerij van het ROC Horizon College in Heerhugowaard feestelijk geopend. De bakkerij van de opleiding Brood & Banket is ingericht met de modernste apparatuur en om zowel lessen als examens in te houden. Tijdens de opening werden de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland gekozen.
Robin Hoedjes, oud-student van de opleiding Brood & Banket van het Horizon College en uitgeroepen tot beste patissier van Nederland in 2015, zorgde samen met studenten en docenten voor een feestelijke opening.
De leerbedrijven streden om de beste krentenmik en de beste appeltaart van Noord-Holland. Deze producten werden beoordeeld door keurmeesters van de leveranciers. De beste krentenmik was gemaakt door bakkerij Swart uit Wervershoof. Bakkerij Jonker uit Broek op Langedijk kreeg de prijs voor de beste appeltaart.
Aan de grondstoffenleveranciers van het Horizon College was gevraagd om een innovatief product te bedenken en te maken. Beko Groothandel won met het product de Brake, een innovatieve combinatie van brood en cake. De brake wordt in het lesprogramma van de opleidingen Brood & Banket opgenomen en mag vermarkt worden als ‘Horizonproduct’. (Foto: Bakkerij Jonker Broek op Langedijk met beste appeltaart. Fotocredits Rob Duin)