RADIO AZ

Az heeft zich donderdagavond geplaatst voor de play-offs van de Conference League. De Alkmaarders wisten in het eigen stadion met 2-0 te winnen van SANta ColOMA uit Andorra. AZ bepaalde tijdens de wedstrijd het spel en kreeg veel kansenmaar scoorde maar twee keer. Veel supporters verlieten voortijdig het stadion. Komende week speelt AZ voor een plek in de GROEPSFASE van de Conference League.

Het hoogtepunt van vanavond in het AZ-stadion was het doelpunt van Ruben van Bommel. De zomeraanwinst opende met een heerlijke boogbal de score. Mede daardoor won AZ met 2-0 van Santa Coloma uit Andorra. De andere goal kwam van de voet van invaller Mayckel Lahdo. Hierdoor plaatst de Alkmaarse ploeg zich voor de play-offs van de Conference League.

AZ – Santa Coloma – PRO SHOTS / Jasper Ruhe
Met veel aanvalslust begon AZ aan de eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen. Zonder de licht geblesseerde spelers Jesper Karlsson en Mees de Wit kregen de AZ’ers kans op kans in de beginfase. Vooral Vangelis Pavlidis liet van zich spreken in het vijandelijk doelgebied, alleen de Andorrese goalie Josep Gomez was een lastige sta in de weg voor de Griekse spits. Vlak voor rust brak dan eindelijk Ruben van Bommel de ban. De zomeraanwinst schoot op prachtige wijze de bal over Gomez heen, 1-0.

Kansen
In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde. AZ bepaalde het spel en kreeg veel kansen. Zo kon weer Pavlidis binnen een paar minuten na de theepauze twee keer scoren. Het ontbrak dus aan effectiviteit bij AZ, maar daar tegenover gaf de huidige koploper van de eredivisie verdedigend weinig weg.

Tekst loopt door onder de video

Play Video
Analyse van AZ-trainer Pascal Jansen na AZ – Santa Coloma – NH Nieuws

Tweede Alkmaarse treffer
In het laatste half uur wisselde trainer Pascal Jansen volop. Dit gaf de Alkmaarders nieuwe energie, want invallers Ernest Poku en Mayckel Lahdo waren dicht bij doelpunten. Vooral de Zweedse rechtsbuiten raakte via de doelman het aluminium. Even later zat het Lahdo wel mee. Na goed voorbereidend werk van een andere invaller Djordje Mihailovic kon Lahdo eenvoudig binnen tikken.

Meer doelpunten zagen de negenduizend voetbalfans in Alkmaar niet. Al vertrokken veel supporters ver voor het eindsignaal.

Tekst loopt door onder de foto.

Doelpunt van Mayckel Lahdo – PRO SHOTS / Jasper Ruhe
Volgende week speelt AZ de play-offs voor een plek in de groepsfase van de Conference League. Thuis tegen SK Brann uit Noorwegen. Maar eerst gaat AZ zondag op bezoek bij RKC, en dat is live te volgen op NH Radio. Die wedstrijd begint om 16.45 uur.