RADIO horecaovername Alkmaar

Café bistro ’t Kantoor op de Platte Stenenbrug in Alkmaar komt in andere handen. Alkmaarse horeca-ondernemers Daan Touw en Remco de Boer breiden hun aantal horecazaken in Alkmaar uit naar drie. Het naastgelegen café-restaurant De Koning en restaurant Mooij is al eigendom van het duo. De kans kwam een aantal weken geleden op hun pad en beiden vonden het een mooie kans. Het grootste deel van de medewerkers blijft ook na de overname.

’t Kantoor aan de Platte Stenenbrug gaat na bijna dertig jaar over in andere handen.
’t Kantoor aan de Platte Stenenbrug gaat na bijna dertig jaar over in andere handen.
© Foto Erna Faust/Fay Quant

’t Kantoor bestaat al ruim dertig jaar en het is onder die naam uitgebaat door Mick en Thijs van Randeraat, telgen uit een bekende horecafamilie. In 2019 werd het naastgelegen Tante Sannie als bistro aan ’t Kantoor toegevoegd.

Interesse
Voor Touw is ’t Kantoor geen onbekend terrein. Voordat hij met De Boer in 2014 in een horeca-avontuur met De Koning stapte, was hij tien jaar werkzaam geweest bij de huidige buren. „En oude liefde roest niet”, erkent hij. „Thijs van Randeraat wist van onze interesse en gunde ons de kans om het over te nemen. Enkele weken geleden kwam het op ons pad en hebben we snel toegehapt. Voor ons is het een buitenkansje.”

Met Pijke ter Burg hebben De Boer en Touw een gelouterde horeca-ondernemer aan hun zijde. „Hij is onder meer eigenaar van restaurant Castell in Amsterdam”, weet Touw.

Het horecarijtje aan de noordkant van de Platte Stenenbrug is in handen van De Boer en Touw. Met twee naast elkaar gelegen terrassen aan de zonkant van de Platte Stenenburg en de lente in aantocht lijkt het koren voor hen in bloei te staan. „De Koning en ’t Kantoor bestaan in de toekomst los van elkaar, waarbij ze elkaar natuurlijk niet zullen bijten”, verduidelijkt Touw. „In De Koning moeten we de gasten die voor een borrel komen wel eens teleurstellen vanwege de vele eters die over de vloer komen. Daarvoor is ’t Kantoor een prima alternatief met goede wijnen en een bistrogedeelte. Voor een borrelplankje of een hapje hebben we ’t Kantoor. Voor de hamburgers, de saté en spareribs kunnen de gasten bij De Koning terecht.”

Basis
Grote aanpassingen komen er voorlopig niet in ’t Kantoor. „We gaan door op de weg die door Thijs van Randeraat is ingeslagen met op een paar plekken een nieuw likje verf en wat aanpassingen in de automatisering. We gaan de basis goed neerzetten, waarbij we eigenlijk maar een zorg hebben. Het is lastig om horecamedewerkers aan ons te binden en daar zullen we ons de komende weken extra op concentreren, want we zijn wel op zoek naar personeel.”

De Koning het café-restaurant dat al in handen is van Daan Touw en Remco de Boer.
De Koning het café-restaurant dat al in handen is van Daan Touw en Remco de Boer.
© Foto Erna Fast/Fay Quant

Het merendeel van de medewerkers blijft ook na de overname werkzaam voor ’t Kantoor. „Het zal voor iedereen nog wel even wennen zijn, want het is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt en dan is 1 maart al heel snel, maar het is voor ons allemaal een prachtige kans.”