RADIOBERICHT AZ

AZ heeft de thuiswedstrijd tegen Feyenoord met een zege kunnen afsluiten, het werd 2-1 in Alkmaar. Het waren twee penalty’s in de eerste helft die AZ aan de zege hielpen. Na rust speelde AZ aanmerkelijk minder sterk en maakten de Rotterdammers het nog spannend door een tegengoal te scoren, maar AZ bleef toch overeind. Door de zege nadert AZ Feyenoord in de eredivisie tot op drie punten.

Twee verzilverde penalty’s van Jesper Karlsson hielpen AZ aan de zege tegen Feyenoord. Na rust maakte Lutsharel Geertruida het nog even spannend met een aansluitingstreffer, maar de Alkmaarders bleven hierna overeind: 2-1. Arne Slot keerde dus terug uit Alkmaar met lege handen.

Jesper Karlsson juicht met z’n ploeggenoten na de 2-0 – Pro Shots / Stanley Gontha
In een vol stadion waren verschillende legendes door AZ uitgenodigd voor de topper. Onder meer Kees Kist, Hugo Hovenkamp en Kristen Nygaard waren aanwezig. Zij werden voor de wedstrijd tegen Feyenoord in het zonnetje gezet met een mooie sfeeractie. De oud-gedienden zagen een feller AZ tegen de Rotterdammers in de eerste helft. Zoals Pascal Jansen vooraf had verwacht, werd het duel beslist op details.

Door een lichte overtreding van Jorrit Hendrix op Dani de Wit kreeg AZ een strafschop. Deze werd benut door Jesper Karlsson, het was de tiende treffer van de Zweed. De Alkmaarders mochten tien minuten later weer aanleggen voor een strafschop, na een duw van Tyrell Malacia in de rug van Yukinari Sugawara. Karlsson maakte vervolgens 2-0. Dani de Wit leek zelfs nog 3-0 te maken uit een rebound, maar de VAR keurde deze goal af wegens buitenspel. Op slag van rust kregen de Alkmaarders een gigantische kans via Karlsson, Justin Bijlow keerde de inzet.

De tekst gaat verder onder de Tweet.

De oppermachtigheid van AZ van voor de rust verdween in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Binnen vijf minuten scoorde Feyenoord de aansluitingstreffer via Lutsharel Geertruida met een frommelgoal. Direct na de aftrap werden de Alkmaarders gevaarlijk via Vangelis Pavlidis, maar Justin Bijlow redde zijn inzet.

Hierna werden de Rotterdammers nog gevaarlijk via kopballen van Guus Til en Gernot Trauner, maar Vindahl hield AZ op de been. Feyenoord kregen geen noemenswaardige kansen meer, Kamal Sowah kreeg nog een gigantische kans. De invaller schoot de bal voor open doel naast. Door de zege naderen de Alkmaarders Feyenoord tot op drie punten.

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (Aboukhlal/68), Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø (Reijnders/68), Clasie (Beukema/86), De Wit; Sugawara, Pavlidis (Sowah/78), Karlsson