RADIOBERICHT AZ

AZ is zaterdag op bezoek geweest bij Willem II en heeft daar opnieuw punten gemorst. Al heel vroeg in de wedstrijd kwam AZ met 2-0 achter te staan, maar kwam terug in de wedstrijd toen gescoord werd vanuit een corner. De ploeg keek tijdens de rust nog aan tegen een achterstand maar wist daar in de blessuretijd van de tweede helft nog een gelijkspel van te maken. Door het gelijkspel zakt AZ naar plek vijf in de eredivisie.

tegen een zeperd aangelopen. In Tilburg werd het 2-2.

Kabangu maakt de tweede Tilburgse treffer. Martins Indi kijkt toe. – Pro Shots / Toin Damen
Dramatische start AZ
Al heel vroeg in de wedstrijd kwam AZ met 2-0 achter te staan. In de zevende minuut was het Ché Nunnely die de 1-0 binnenkopte en tien minuten later was het Elton Kabangu die oog in oog met AZ-keeper Peter Vindahl het tweede doelpunt van de avond maakte.

In de 35e minuut kwam AZ terug in de wedstrijd. Bruno Martins Indi tikte simpel binnen vanuit een corner. De Alkmaarders zetten wel aan in de rest van de eerste helft, maar tot scoren kwamen ze niet.

In de blessuretijd van de eerste helft leek AZ nog een penalty tegen te krijgen, maar dankzij de VAR moest scheidsrechter Rob Dieperink terugkomen op zijn besluit.

Martins Indi tikt de 2-1 binnen – Pro Shots / Toin Damen
AZ met kansen
De tweede helft in Tilburg begon zonder al te veel bijzonderheden. Ýukinari Sugawara was dicht bij een gelijkmaker, maar zijn schot ging via de lat over. Ook Dani de Wit had geen geluk. Na een prachtige AZ aanval chipte hij de bal op de paal.

Het was AZ met het balbezit, maar in de slotfase werd het bijna niet meer gevaarlijk. In de blessuretijd was het dan toch raak voor AZ. Invaller Zakaria Aboukhlal kopte binnen vanuit een corner. In het restant van de blessuretijd werd er niet meer gescoord.