RADIOBERICHT AZ

AZ beleefde een probleemloze zondagmiddag op bezoek bij FC Emmen. Het maakte voor rust al drie goals en gingen in de tweede helft naarstig op zoek naar meer. Het spelbeeld veranderde weinig na de rust. AZ ging naarstig op zoek naar meer goals, en kreeg meerdere kansen. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor er uiteindelijk 3-0 op de borden bleef staan. Donderdag moet AZ in Slowakije aantreden tegen het Oekraïense Dnipro [DNIEproo]

Het spelbeeld veranderde weinig na de rust. AZ ging naarstig op zoek naar meer goals, onder leiding van Odgaard. Hij kreeg een gigantische kans na een voorzet van Myron van Brederode, zijn schot ging hoog over van dichtbij. Even later krulde de vervanger van Pavlidis de bal snoeihard op de lat uit een vrije trap van ver. Tussendoor creëerde Emmen een mogelijkheid via Ole Romeny na een assist van Rui Mendes. Romeny schoot hoog over.

Uit een voorzet van Kerkez, kopte Odgaard opnieuw zonder succes op het doel. Doelpuntenmaker Reijnders had niet veel later dé 4-0 op zijn schoen na een prachtige aanval via Odgaard en de Wit. Reijnders lobde de bal net naast. In de slotfase kwam de middenvelder nogmaals vrij voor de keeper, maar bleek doelman Eric Oelschlägel spelbreker. Emmen ging nog wel op zoek naar een goal, maar die kwam er niet.

Het Europese seizoen begint donderdag voor AZ op bezoek bij het Oekraïense SK Dnipro-1 in Slowakije. Er wordt vanaf 21.00 uur afgetrapt.

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (Sugawara/63), Beukema, Dekker, Kerkez; Clasie, Reijnders, Clasie (P. Koopmeiners/71), D. De Wit (M. De Wit/81); Evjen, Odgaard (Barasi/71), Van Brederode (Lahdo/63)