RADIO Het stoppen van frauderende zorgbedrijven met bonus voor zorgverleners en personeel.

Vragen art. 42 RvO voor de gemeenteraad van Alkmaar
Alkmaar, 29 december 2021
Het stoppen van frauderende zorgbedrijven met bonus voor zorgverleners en personeel.
Geacht college, In de media is in toenemende mate aandacht voor mogelijke fraude door of namens zorgbedrijven waar het de zorgbonus aan medewerkers in de zorg betreft. De SeniorenPartij Alkmaar (SPA) neemt met afschuw kennis van dit nieuws en vraagt zich in uw richting het volgende af:
• Heeft u kennisgenomen van het nieuws over mogelijk malafide, frauderende zorgbedrijven/directeuren die de € 1000 zorgbonus, bestemd voor zorgverleners en personeel, “in eigen zak hebben gestoken”?
• Als de Tweede Kamer besluit om met een brede aanpak in de strijd tegen malafide zorgbedrijven, geld teruggevorderd te krijgen, bent u dan met ons van mening dat deze bedrijven bij de gemeente Alkmaar bekend gemaakt moeten worden?
• Stel nu dat sprake is van (een) frauderend(e) zorgbedrij(f)ven waarmee de gemeente Alkmaar een overeenkomst heeft afgesloten. Bent u het met de SeniorenPartij Alkmaar (SPA) eens dat die overeenkomst zo snel als mogelijk moet worden ontbonden?
• Op welke (juridische) wijze kan en zullen mogelijke onrechtmatige handelingen van zorgbedrijven als onderhavige nu al leiden tot ontbinding van bestaande overeenkomsten en hoe te handelen bij toekomstig af te sluiten overeenkomsten?
De SeniorenPartij Alkmaar (SPA) wacht met belangstelling en onder dankzegging de beantwoording van deze vragen af.
SeniorenPartij Alkmaar (SPA)
C. van Vliet