RADIOBERICHT AZ

Niet AZ, maar Ajax gaat de KNVB bekerfinale spelen. De Amsterdammers versloegen AZ in het eigen stadion met 2-0 en wisten daarmee de Alkmaarders uit te schakelen. Beide ploegen speelden door blessures niet in hun beste opstelling. De eerste helft werd vooral gekenmerkt door kleine opstootjes, na rust bleven die uit maar bleef het flink spannend. Het waren uiteindelijk Steven Berghuis en Davy Klaassen die de bal in het Alkmaarse net wisten te krijgen.

 

 

spannend bleef. Beide ploegen kregen ook geen uitgespeelde kansen. Een schot van Antony eindigde in de handen van Vindahl, Berghuis dwong de goalie later tot een redding. AZ kon hier alleen een gekraakt schotje van de ingevallen Tijjani Reijnders tegenover stellen.

Tekst gaat verder onder de video.

Play Video
Pascal Jansen vertelt na het verlies tegen Ajax waar hij het meest van baalt – NH Nieuws

Vlak voor tijd besliste invaller Klaassen toch het duel na een voorzet van een andere invaller, Nicolas Tagliafico . De middenvelder kon de bal simpel binnentikken voor open doel: 0-2. Door de zege van Ajax komt er een einde aan de lange ongeslagen reeks van achttien wedstrijden van de Alkmaarders.

De finale wordt 17 april (eerste paasdag) gespeeld in de Rotterdamse Kuip. Dan neemt Ajax het op tegen PSV. Zij versloegen woensdagavond Go Ahead Eagles.