Repair Café Heerhugowaard gaat weer open: “Weggooien kan altijd nog”

De vrijwilligers van het Waardse Repair Café zitten al twee jaar te wachten en dinsdag is het zover. Ze mogen tussen 14:00 en 16:OO weer open. Coördinator Gerben Drost kan niet wachten.

“We zijn twee jaar dicht geweest en nu kan het weer”, zegt Drost. Door de coronapandemie was het voor het Repair Café onmogelijk om open te gaan. “Onze vrijwilligers staan vanaf dinsdag 5 april elke eerste en derde dinsdag van de maand weer voor iedereen klaar. Heb je iets te repareren, wees welkom.” Volgens Gerben Drost komt van alles voorbij tijdens het Repair Café; van koffiezetapparaten tot naaimachines en van stofzuigers tot laptops. “Alles wat een draadje heeft kunnen we bekijken en hopelijk maken. Dat scheelt voor de portemonnee en is nog goed voor het milieu ook. Weggooien kan altijd nog.”

Voorlopig is het Repair Café alleen nog geopend in ’t Trefpunt van Wonen Plus Welzijn, Rozenlaan 2 Heerhugowaard. Voor iedere reparatie wordt een vrijwillige eigen bijdrage gevraagd. Voor meer informatie zie ook de website.