RADIOBERICHT AZ

AZ heeft de eerste halve finale van de play-offs om Europees voetbal met 3-2 verloren van Heerenveen. Opnieuw verdween een voorsprong vlak voor tijd. De Alkmaarders begonnen begon sterk aan de wedstrijd en controleerden de openingsfase. Maar gedurende de eerste helft groeide Heerenveen en gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Nar rust wist Heerenveen als eerste te scoren maar binnen twee minuten wist AZ de schade te herstellen en daarna een tweede doelpunt te scoren. Die voorsprong verdween in de slotfase. Diep in de blessuretijd maakte Heerenveen uiteindelijk het winnende doelpunt

Fredrik Midtsjø maakte een fraaie actie aan de rechterkant, speelde Evjen vrij en die schoot de gelijkmaker in het hoekje: 1-1.

Goudhaantje Pavlidis
De wedstrijd was los en beide ploegen speelden ineens voor de overwinning. Pavlidis hielp AZ aan een 2-1 voorsprong. De Griek werkte de bal uit de draai knap binnen na terugkoppen van Dani de Wit.

Wat volgde was een onwennige fase richting het einde waarin beide ploegen er niet in slaagden om controle te vinden. Heerenveen ging wel op zoek naar de aanval, maar de defensie van AZ stond goed. De enige opleving was een schot van Jesper Karlsson dat voorlangs vloog. In de slotfase ging het alsnog mis voor AZ. Amin Sarr werd vrijgespeeld en schoot de bal in de 90e minuut in de bovenhoek: 2-2. Tot overmaat van ramp scoorde Tibor Halilovic diep in de blessuretijd de 3-2 voor Heerenveen binnen.