RADIOBERICHT AZ

De eerste driepunter is binnen voor AZ. In Alkmaar werd zondag met 2-0 van Go Ahead Eagles gewonnen. De gehavende Alkmaarse ploeg creëerde in de beginfase weinig kansen, maar raakte gaandeweg beter in de wedstrijd en pakte de regie. Het publiek moest evengoed wachten op de tweede helft voor het eerste doelpunt: een mooie kopbal die de 1-0 op het bord zette. Het tweede en laatste doelpunt viel in de eindfase. Komende donderdag speelt AZ thuis de return tegen Dundee United.

Tte kans, door aan buitenspel te ontsnappen. Jamal Amofa kon hem net van het scoren afhouden. Na schoten van Hakon Evjen (net naast het doel) en Pavlidis kon de Griek toch juichen. Een voorzet van de ingevallen Aslak Fonn Witry kopte Pavlis de bal tegen de touwen: 1-0.

In de slotfase mocht Dani de Wit niet klagen na een elleboogstoot bij José Fontán. Scheidsrechter Allard Lindhout werd naar de kant geroepen door de VAR, maar gaf geel. Basisdebutant Myron van Brederode gooide het duel vijf minuten op slot. Hij scoorde uit een voorzet van invaller Mayckel Lahdo: 2-0.

Komende donderdag speelt AZ thuis tegen Dundee United. De Alkmaarders moeten een 1-0 achterstand wegpoetsen. De aftrap is 21.00 uur.

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos (Witry/62), Beukema, Martins Indi, Kerkez (M. de Wit/62); Reijnders, Clasie, D. De Wit (Koopmeiners/90); Evjen (Lahdo/84), Pavlidis (Barasi/84), Van Brederode