Vier vleugels en vier saxofoons in een complexe compositie: Grote Kerk staat stil bij 100 jaar Simeon ten Holt 🗓

25 november is de sterfdag van de beroemde componist Simeon ten Holt. In 2012 overleed hij op 89-jarige leeftijd en daaruit volgt dat hij dit jaar honderd had moeten worden. De muziek van de Bergenaar wordt nog steeds veel gespeeld en beluisterd en heeft een vaste plek verworven in het muzikaal geheugen van Nederland. Dit jaar is dan ook volop stilgestaan bij 100 jaar Simeon ten Holt. Op zijn sterfdag gebeurt dat in de Grote Kerk van Alkmaar.

In de kerk zal het stuk ‘Incantatie IV’ ten gehore worden gebracht. Een complex stuk dat wordt uitgevoerd met vier piano’s en vier saxofoons. Een rijke klank, in de kenmerkende stijl van Ten Holt, wiens bekendste werk Canto Ostinato eerder dit jaar ook al werd uitgevoerd in Alkmaar. Dat optreden werd goed bezocht en dus wordt ook in de Grote Kerk een grote opkomst verwacht – het gebouw is dan ook uitgekozen omdat er zoveel ruimte is.

‘Incantatie IV’ wordt gespeeld door het Natalon Kwartet en het Amstel Quartet. De precieze duur van de uitvoering is afhankelijk van hoe de musici dat op dat moment voor zich zien, maar er wordt zeker twee uur voor uitgetrokken. Zie voor meer informatie en kaarten de website van de Grote Kerk. (foto: Grote Kerk)

Gepland kunst & cultuur